en fredagslista fast på lördag

1. Hur gammal är du?
nitton

2. Hur gammal känner du dig?
ungefär som nitton. ibland äldre, jag har lite tappat bort mig i ålder för att jag pluggar och umgås med så brett spann av åldrar. ibland känner jag mig som minst lika vuxen som dem, ibland känner jag mig som en liten skit som inte pallar vuxenlivet. 
IMG_3153
3. Var bor du?
ett område i östra göteborg. trivs så bra, men hade gärna haft lite närmare till stan. känner liksom på mig redan att det är här jag kommer bo när jag blir vuxen och ska skaffa mig ett permanent liv. 

4. Vad har du gjort i dag?
vakna nyss så tänker att jag spolar tillbaka till igår (som faktiskt var på fredag!) Då började jag dagen med lite småstäd, fix, och sedan gick jag ut och sprang. Inte en supersträcka, men det är en bra början efter att varit sjuk. Sedan mötte jag några på stan och köpte ett par jeans (äntligen!) och en t-shirt från cos.
efter det rullade jag vidare mot chalmers där det var lite eftertentafest. riktig höjdardag liksom, hade jag fotat ett skit hade det varit bloggworthy x1000.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
alltid varit en vårmänniska, framförallt april, eftersom att det känns som att då börjar alla vakna till liv. jag har också länge haft säsongsbundna depressioner, så våren var också en varm klapp på ryggen för mig. dock har jag på senare tid börjat älska hösten, det luktar så himla gott i luften, och allt känns som ny början.
IMG_7686
6. Är du beroende av någonting?
kaffe. är jättejobbigt och nu när jag ska köra detox vet jag att det kommer vara det som gör att jag mår så jävla dåligt. men det är la därför jag måste detoxa liksom! 

7. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
jag är världens språksnille. jag har läst franska och ryska på gymnasiet och har inte läst sen dess men minns ändå nästan allt från kurserna. det enda som lider från att jag inte övar är väl dialekten
 
jag spelade fiol, klarinett och saxofon när jag är mindre. äger en saxofon nu, och försöker alltid hitta lite extra tid att öva. 
 
jag hatälskar rosa. ingen förklaring till det, men var pojkflickig hela barndomen så har liksom varit sån som hate:ar på rosa. nu älskar jag det, och trots att jag är liksom *vuxen och cool och bryr mig inte om vad folk tycker* skäms jag liksom över det hahaha

img_3533_2_540ac7fd2a6b228bc2c85688
8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
vet ni vad? precis här!
jag är i och för sig lite sugen på att besöka pappa i san francisco (nu har det gått ett tag) och så är jag riktigt taggad på att åka till Davos och Hemsedal, men det kommer. 

9. Vad är du på för humör just nu?
Inspirerad! jag har haft lite tid över och gjort listor, städat, planerat, och nu känns livet on par. 

10. Vilket är ditt favoritgodis?
långa mjuka remmar som är sura! de utan gelatin och E120 framförallt

11. Vilken är din favoritaffär?
har ett hårt drag till både cos och hollywood. man ba, dessa två stilar funkar ej tillsammans. 

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
morgon, dock är det ett problem för sover nästan aldrig längre än till 8 även om jag har varit ute till 4 dagen innan (typ denna morgon) 

13. Har du blivit sydd någon gång?
när jag var sex bredvid högra öga, typ 24 stygn inuti huvudet och 24 utanför (låter sjukt orimligt, och är säkert en överdrift, men det är så lilla minnet säger). jag hade ramlat på en sten från en meters höjd, och det var alldeles för nära ögat för att typ häfta eller det man ska göra när det är riktigt djupt, så fick sy i flera timmar. när jag var arton fick jag limma baksidan av huvudet, och i våras fick jag sju stygn i pannan efter en longboardolycka.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
när mormor kom hem till mamma så tog hon med handplockade kantareller till mig. riktigt snällt och gott met mormor-fixad-mat.

15. Är du blyg?
lite. trodde mer att jag var blyg innan jag lärde det fantastiska med *introvert*, så nu när jag låter min kropp ladda om ordentligt har jag mycket mer energi och är mycket mindre blyg! 

16. Vad heter du i andranamn?
Tuva Isolde Olasdotter. ville alltid heta Isolde i förnamn, tycker det är så fint. 
17. Vill du gifta dig?
absolut. jag är sån som gick runt i pysselaffärer och tittade på paljetter och tårtdekorationer (ignorera tidigare påstående om pojkflicka)
bilden ovanför är från storasysters bröllop. 

18. Har du något smeknamn?
grumpy och PJ
 
listan har funnits lite överallt senaste dagarna men tror första stället jag såg det var på Floras blogg
kram på er och lugna lördagsönskningar!