lite som jag har lagat

I och med att jag skrivit min sista tenta för ett tag, har jag fått ta långhelg. Detta innebär sovmorgon och ändå hinna med allt det som en vanligtvis inte gör. Sedan denna tentaperiod har jag verkligen velat ta tag i träningen igen. Jag valde i höstas att inte dansa något denna termin för att jag visste att jag skulle få ångest av de klasser som jag tvingades missa. Nåväl nog om det! 
 
Idag tänkte jag faktiskt dela med mig av några små guldkorn av maträtter jag lagade förra året, lite dels som inspiration och dels för att peppa inför att börja laga mat igen. Något som jag tänker göra nu när jag har tid igen. Min kolhydratsfyllda-eftertenta-mage tackar mig.
 
IMG_5758
IMG_5752Grekiskt var det en gång med grönkåls spanakopita, efter detta recept. Blev inte lika fluffigt som jag hade tänkte, men till mitt försvar gjorde jag phyllodegen själv. Lika god och syrlig blev den dock! 
IMG_5701en annan gång när jag hade lite mindre tid på händerna blev det kikärtor, blomkål och annat gott i gryta. 
IMG_5795soppa med tuggmotstånd, à la champinjon, morot, quinoa och purjolök. En klick imat fraiche på. Ljuset gav mackan en oförklarligt grön färg. Det är en lögn!  
IMG_6604
IMG_6606efter julbordet blev det en (ej vegansk) quesadilla på rester från astrid och apornas julsk*nka och prinsesskorv. Nästa året kommer julbordet vara mycket mer mjölkfri, så får kanske testa detta igen med lite roligare ingredienser?
IMG_6967
IMG_5444
IMG_7011baka gör jag ju också, bland annat veganska kanelbullar och vegansk chocolate chip fro-yo.
2015-02-10_1423592185
2015-01-27_1422380629
sopptisdag är definitivt en grej. grönkål och potatis, sedan en vegansk "chicken noodle" med stekta champinjoner.
IMG_7771-2
IMG_7773-2och för någon som inte riktigt gillar frukost lagar jag det otroligt mycket. Men det finns frukost, och så finns det frukost.
På tal om frukost, är det inte dags att äta nu? Kram på er! 
 

Kommentera här: